twitter
rss

Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι κατόπιν συνεννόησης με τους Συλλόγους Γ & Κ , του 1ου Λυκείου Λυκόβρυσης και του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης,αποστείλαμε αίτημα στην Τροχαία Κηφισιάς και στην περιφέρεια Αττικής/Δ.Ι.Κ.Ε.Σ.Ο., με θέμα την βελτίωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Δημοκρατίας και τροχονομική αστυνόμευση της περιοχής.Η συγκεκριμένη αίτηση κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την αίτηση που στείλαμε.



 Σύλλογοι  Γονέων και Κηδεμόνων
1ο Λύκειο Λυκόβρυσης                                                Λυκόβρυση, 15 Απριλίου 2013
2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης
3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης                                     ΠΡΟΣ
                                                                                         1) Τμήμα Τροχαία Κηφισιάς
                                                                                         2) Περιφέρεια Αττικής  / Δ.Ι.Κ.Ε.Σ.Ο.
 Ταχ. Διεύθυνση                                                                                                                                                                                                   
2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης
Αγ. Λαύρας    &  Ρίμινι                                                  Κοινοποίηση :
Λυκόβρυση                                                                     Δήμο  Λυκόβρυσης - Πεύκης
Τ.Κ. 14123

Θέμα : Βελτίωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Δημοκρατίας και
              τροχονομική  αστυνόμευση της περιοχής. 

     Όπως είναι γνωστό,  στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς  Ρίμινι, Κόττου, Α. Μιαούλη και  Αγ.  Λαύρας λειτουργούν τρεις  (3) σχολικές μονάδες, το 3ο Νηπιαγωγείο, το 2ο  Δημοτικό και  το 1ο  Λύκειο Λυκόβρυσης με αποτέλεσμα, καθημερινά, κατά τις  ώρες έναρξης και  λήξης των μαθημάτων  να κινείται μεγάλος αριθμός μαθητών στις παρακείμενες οδούς.
   Ακόμη, κατά τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας διατηρείται η  έντονη κίνηση πεζών λόγω της λειτουργίας  ιδιωτικών φροντιστηρίων και της Πλατείας Ελευθερίας η οποία βρίσκεται μπροστά από τα σχολεία.
   Επισημαίνεται ότι,  η οδός Δημοκρατίας αποτελεί οδό σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και οι οδοί Χαλκίδος Ρίμινι και Α. Μιαούλη με το κέντρο του Δήμου μας,  με συνέπεια την συνεχή και αυξημένη κυκλοφορία Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών στις οδούς αυτές.
   Μετά την πρόσφατη διάνοιξη και νέα διαμόρφωση της οδού Δημοκρατίας έχουν συμβεί πολλά σοβαρά τροχαία ατυχήματα,  με αποκορύφωμα τη προ μηνός παράσυρση πεζού από διερχόμενο όχημα, κατά την ώρα έναρξης του σχολικού ωραρίου, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του πεζού.
   Για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των πεζών, πιστεύουμε ότι, είναι απαραίτητες  οι κατωτέρω παρεμβάσεις:
1   1.    Τοποθέτηση φαναριού στη διασταύρωση των οδών Ρίμινι και Δημοκρατίας.
2   2.      Απαγόρευση στάθμευσης όλων των κατηγοριών φορτηγών αυτοκινήτων σε όλο το μήκος της οδού Δημοκρατίας, γιατί περιορίζουν την ορατότητα, τόσο των διερχόμενων πεζών, όσο και των οχημάτων.
3   3.     Επαναχρωμματισμό  της διαγράμμισης πεζών στις διασταυρώσεις της οδού Δημοκρατίας με τις οδούς  Χαλκίδος, Ρίμινι και  Α. Μιαούλη.
4   4.   Τοποθέτηση πινακίδας καθορισμού ορίου ταχύτητας 30km κατά μήκος της οδού Δημοκρατίας.
1   5.      Τοποθέτηση πινακίδων κατά μήκος της οδού Δημοκρατίας που να πληροφορούν τους οδηγούς για την ύπαρξη σχολείων.
2   6.     Αντικατάσταση όλων των φθαρμένων ή κατεστραμμένων πινακίδων.

   Επιπλέον, παρακαλούμε το Τμήμα Τροχαίας  Κηφισιάς για την έντονη τροχονομική αστυνόμευση της  ανωτέρω  οδού και την εξέταση και αποδοχή των ανωτέρω αιτημάτων μας,  για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και ειδικότερα με την εμπλοκή πεζών.

   Η Δ.Ι.Κ.Ε.Σ.Ο., στην οποία αποστέλλεται το παρών,  παρακαλείται  να εξετάσει και  συμβάλλει στην υλοποίηση των  παραπάνω αιτημάτων μας.

   Τέλος, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης,  στον οποίο κοινοποιείται το παρών, παρακαλείτε να διαθέτει κατά τις ώρες έναρξης – λήξης των σχολείων, δημοτικό αστυνομικό για τη διευκόλυνση της κίνησης των μαθητών  στις ανωτέρω οδούς και να συμβάλλει στην υλοποίηση των ως άνω  αιτημάτων μας.


Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων


1ο Λύκειο Λυκόβρυσης
Δεπούντη Πανωραία
Τηλ. Επικοινωνίας 6951088188

2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης 
Κωνσταντινίδης  Κωνσταντίνος
Τηλ. Επικοινωνίας 6977381118


3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης
Κορίνα  Τσιρογιάννη 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου